Articles Search Results

  1. Adding a Favicon Overview: From the NRO Store Admin Panel, you can easily upload your own favicon (). Favicons display in browser title bars, favorites menus, etc.   Adding Favicons Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Genera... Read More
  2. Working with QR Codes Overview: QR Codes (short for Quick Response Codes) are square, matrix-style barcodes that are easily scanned using any modern smart phone. The special barcode may be used to encode text, a website address, or other data that can be easily r... Read More
  3. Changing the Number of Recently Viewed Items Overview: To explain how to change the number of recently viewed items in your storefront.   Change Recently Viewed NRO / System / Configuration / Catalog-Catalog   Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go... Read More
  4. Setting Up Multiple Currencies Overview:  Explain how to accept multiple types of currency for payment in your store.   Multiple Currencies System / Configuration / General - Currency   Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the General sec... Read More
  5. Changing the Default Startup Page in the NRO Admin Panel Overview: To explain how to change the default startup page you see when you log into your NRO Admin site.   Default Startup Page System / Configuration / Advanced - Admin   Select System (horizontal top menu) / Configuration. ... Read More
  6. Setting Up RSS Feeds Overview: This article will explain what an RSS feed is and how you can activate it for your store.   What is an RSS Feed An RSS feed is a family of formats used to publish frequently updated works. This includes: news, ... Read More
  7. Changing the Fiscal Year Overview: Here we will show you where to change your fiscal year start date.   Changing Fiscal Year   Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the General section then click on the Reports tab. ... Read More
  8. Setting Up Google Error Notification Emails  Purpose: To explain where you can go to set up email notifications in the event your Google sitemap reports a publishing error.    Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration... Read More
  9. Defining General Shipping Options - Origin Overview: To explain how to specify the origin of your store, which is used for shipping rate calculations.   Shipping Origin NRO Admin Panel / System / Configuration /  Sales-Shipping Settings Go to System,... Read More
  10. Troubleshooting: Why Aren’t Ecommerce Items Published from NCR Counterpoint Displaying Online? Purpose: This article provides troubleshooting steps to determine why ecommerce items that were published from NCR Counterpoint are not appearing in your online store.   Solution: If your store is set to suppress out-of-stock i... Read More
  11. Weird characters upon importing item long descriptions into NCR Counterpoint Purpose:   This article suggests reasons why strange characters appear in the HTML long description for an item, after bulk updating the HTML description with DB Import and how to correct them.   Solution: There are several special cha... Read More
  12. Adjusting Ecommerce Category Structures Purpose:   This article details how to change Ecommerce categories in the Counterpoint. Solution:Note: This is only an example using a hypothetical situation, showing step-by-step instructions! In the following example, our merchant need... Read More
  13. Ratings and Reviews Purpose: To explain how to manage and add Product Ratings and Reviews.   The Product Rating system allows you to customize rating categories by which your customers can rate products when they create product reviews.  By default, NRO c... Read More
  14. Enforcing a Minimum Order Amount  Purpose: This article will explain how to configure NRO to require a minimum order amount.  Solution: Select System (horizontal top menu) > Configuration. Go to the Sales section and click on the Sales tab. Expand the&n... Read More
  15. Setting Up Out-of-Stock Notifications Purpose: To explain how to set up out-of-stock notification so your customers will be alerted to backorders on the cart page.   Solution: Select System (along the top menu) / Configuration. Under the Catalog section click o... Read More
  16. What are Cross-Sell Items and How to Set Them Up Summary:  To explain what and how to use cross-sell items Solution:   What are cross-sells? Cross-sells are items that are generally related to each other and are shown on the cart page before chec... Read More
  17. Adding Promo / Discount Reminder to Checkout Overview: This article will discuss how to use static blocks and widgets to create a reminder on your checkout page for customers.   Creating the Static Block The first step to creating the reminder is to build the content. This will... Read More
  18. Custom Sort Products in the Top Level Category Overview: This article will discuss how customer sort products when selecting the top level category.    Custom Sort Products in the Top Level Category When viewing the storefront, you select a top level category, and the selection wil... Read More
  19. Meta Tags and How to Add Them Summary: To help describe Meta data, how it is used, where it used, and why you should use it. Solution: What is a Meta tag? A Meta tag is a container to store descriptions about what a web page contains. From a search engin... Read More
  20. Alert Customers When Product Comes Back in Stock Purpose: To explain how to allow email alerts to be sent to customers when product is back in stock.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Catalog section, and then click on the Catalog ... Read More
  21. Alert Customers When Product Price Changes Purpose: To explain how to alert your customers when product prices change.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Catalog section, and then click on the Catalog tab. Expand the Product Alerts... Read More
  22. Adding Watermarks to Images Summary: To explain how and where you can add watermarks to protect the images in your store. Solution: Images in your store can be protected by using watermarks. Watermarks are graphics that represent your store or property a... Read More
  23. Ways to Improve Email Server Performance Purpose:   To explain how to improve your email server's performance if you allow your customers to Email to a Friend.   Solution: Browse to System (horizontal top menu) > Configuration. Go to the Catalog Section and the... Read More
  24. Allow Shipping to Multiple Addresses Purpose: To explain how to allow your customers to ship to multiple addresses from a single order.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Sales section, and then click on the Shipping Set... Read More
  25. Changing Your Store’s Name Purpose: To explain how to change the name of your store.    Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the General section, and then click on the General tab. Expand the Store Information panel. ... Read More
  26. Allowing Voting Only One Time in a Poll Purpose: To explain how to allow voting only one time in a poll.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the General section, and then click on the Web tab. Expand the Polls panel. ... Read More
  27. How do I suppress the A/R Charge credit limit from displaying on the customer’s dashboard?  Summary: By default, the available credit limit displays on the account dashboard for A/R Charge customers.  Use the steps below to hide or suppress this information.     Solution: Log into the NRO Admin Panel and... Read More
  28. Changing the Time Zone at Your Website Purpose: To explain how to change the time zone at your website.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the General section, and then click on the General tab. Expand the Locale Option... Read More
  29. Add Credit Memos to an Invoiced Order Summary: To explain how to add credit memos to invoiced orders by applying a full, partial, or partial payment refund. Solution: WARNING: Most merchants will be using validated returns in Counterpoint at this time to process c... Read More
  30. Configuring your Sitemap Purpose:   To explain how to configure the way your sitemap displays to your customers.   Solution: Browse to System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Catalog section, and then click on the Catalog tab. ... Read More
  31. Configuring Product Alert Settings Purpose:   To explain how to configure how often NRO checks for changes that require product alerts to be sent.  Additionally, you can select the recipient, sender, and template for emails that are sent if the sending of alerts fails. &nb... Read More
  32. Setting Quantity for Items to Show Out-of-Stock Summary: To show how you can use a number other than zero to force items to display as out-of-stock in NRO. Solution: Setting Simple Items System (horizontal top menu) / Configuration Go to the Catalog section and then cl... Read More
  33. Uploading Your Own Tax Rates Summary: To explain how to upload your own tax rates. Solution: Browse to Sales (horizontal top menu) / Tax / Import/Export Tax Rates. Click on the Export Tax Rates button to export the tax rates CSV fi... Read More
  34. Configuring Checkout Options Purpose: To explain how to configure the checkout options.   Solution: Go to System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Sales section, and then click on the Checkout tab. Expand the Checkout Options... Read More
  35. Purchasing or Renewing Your SSL Certificate What is an SSL certificate? Merchants who wish to use their own domain, as opposed to an NCR formatted domain, must authorize the purchase of an SSL certificate. The SSL certificate will be purchased and installed by NCR Retail Hosted Apps Suppport. ... Read More
  36. Adding a Gift Wrapping Widget or Any Other Widget On Your Checkout Page Purpose: This article details how merchants can offer gift wrapping to their customers.   Solution: While this is not directly supported by NRO, there is a workaround. First you will create non-inventory items for each type of gift... Read More
  37. Changing The Default Customer Group for New Customers Purpose: To explain how all new customers who sign-up for an account through your ecommerce storefront will be assigned to a specific customer category.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Custome... Read More
  38. Sharing Customer Accounts Across All Stores Purpose: To explain how to set customer accounts to either global  or per website and what this means. Solution: When a customer creates an account in a given Store View, that account will be shared with every Store View in the same Website ... Read More
  39. Configuring Customer Password Email Sending Options   Purpose:   To explain how to configure the customer password sending options for your storefront.   Solution: Browse to System (horizontal top menu) / Configuration. Go to the Customers Section and then click on the Cu... Read More
  40. Setting Up New Catalog Price Rules Purpose: To explain how to set up new catalog price rules.  Catalog price rules affect products in the catalog before they are added to the cart.   Solution: Select Promotions (horizontal top menu) / Catalog Price Rules... Read More
  41. Setting up a Free Shipping Promo Code Overview: This article will show you how you can set up a free shipping promotion for UPS and FedEx shipping methods.  This method of providing free shipping won't work for Matrix Rates, Table Rates, Flat Rates or USPS third party rates.... Read More
  42. Setting Up Shopping Cart Price Rules Purpose: To explain how to set up shopping cart price rules. These price rules apply only to items that are in your cart.   Solution: Select Promotions (horizontal top menu)/ Shopping Cart Price Rules. Click Add New Price Rul... Read More
  43. Flushing the NRO Image Cache to update item Images  Summary: Provides merchants an understanding of what needs to happen when using the System / Cache Management / Flush Catalog Images Cache button.  If item images are not displaying the new uploaded images, the Image Cache may need to be... Read More
  44. Adding New Pages to NRO Purpose:   To show how you can add an extra pages to NRO.   Solution: Select CMS (horizontal top menu) / Pages. Click Add New Page in the top right corner. On the Page Information section, Give the new page a Page T... Read More
  45. Creating Newsletter Templates Purpose: To explain how to create a newsletter template.  You can create and save as many of them as are required.   Solution: Select Newsletter (horizontal top menu) / Newsletter Templates to display a page listing any previ... Read More
  46. Configuring PayPal in your store Overview To walk you through the setup process of Paypal in NRO. **IMPORTANT: NRO has been tested and supports PayPal Standard and Express. Although the Payments Advanced and Payments Pro panels are available, they have not been fully tested an... Read More
  47. NRO Connection Configuration Instructions Navigate to C:\Program Files (x86)\Radiant Systems\Integration Agent\Bin\NROIntegration and click on NROConnectionConfig.exe. The NRO Connection Config window appears. Enter the Website URL, User ID, and Password then selec... Read More
  48. Setting up a Buy 1 Get 1 Free Promo Code Set up the SKU attribute to Allow Use in Promo Codes. To do this, go to Catalog > Attributes > Manage Attributes. Search for Sku. Open the attribute. Under the Frontend Properties, find the "Use for Promo Rule Conditions” option and set the drop ... Read More
  49. Creating a Poll Purpose: To explain how to create a poll.   Solution: Select CMS (horizontal top menu) / Polls. Click the Add New Poll button in the top right corner of the page to display the New Poll page. In the Poll Question field... Read More
  50. Using Attributes for Price Rules Overview: To show you how you can use your attributes, such as SKU, in your shopping cart or catalog price rules.   Activating Attributes for Price Rules NRO / Catalog / Attributes / Manage Attributes   In your NRO Admin Pane... Read More
Displaying 1 to 50 out of 210 articles found First Page Previous Page Page 1 of 5 Next Page Last Page