Articles Search Results

  1. Updating the robots text file At this time, we haven't developed the ability to directly edit the robots.txt file into the NCR Retail Online product. However, you can download a copy of our "SEM optimized" robots.txt file from this article and send your edited file back to N... Read More
  2. Error: Ecommerce customers can only be merged if both customers have been permanently activated   Purpose: To explain how to resolve the Counterpoint error, "Error: Ecommerce customers can only be merged if both customers have been permanently activated.   Solution: This just means that both customers must make the round trip from... Read More
  3. Free Shipping for A Set Number of Particular Items Set your properties tab to match the yellow fields below. Enter "Ship Free" in the yellow fields. Assigning the attribute to a group and set NRO / Catalog / Attributes / Manage Attribute... Read More
  4. Credit Card Validation Error Messages In SecurePay Summary: Brief explanation of what the Error Message column on the Failed tab means in SecurePay. Solution: What appears in the Error Message column depends on the processor being used by the merchant. Oftentimes the result is simply... Read More
  5. Account Login Page Message Summary: If you wish to change the message on the Account Login page, you can utilize inline translation to customize the default text according to your needs. See Changing Labels throughout your Storefront. Note that you are limited to 256 cha... Read More
  6. Creating Customer Specific Pricing Summary: This article will show you how to set up customer specific pricing by group. This will function like member pricing for your ecommerce store. It is important to note that all customers who wish to receive customers discounts of this tpe ... Read More
  7. How to find and reimport orders once you have received an error from Counterpoint Solution: You have either manually or allowed ADT to import orders from NRO and you notice that one is missing or you saw the import report that said an order was rejected. This article will explain how to find the order, the error that pr... Read More
  8. Setting Up A Custom Mapping File Summary: This article will show you how you can set up your data for a custom mapping file after the customization has been delivered. If you are interested in ordering the custom mapping file or what it is, you can click HERE to find out more. ... Read More
  9. Troubleshooting PayPal Summary: This article will help resolve basic problems with PayPal integration.  NCR Retail Hosted Apps Support does not provide direct support for PayPal payment processing questions or problems. Front line support for help with capturing p... Read More
  10. How do I hide a category or subcategory from the Navigation menu? Summary: This article will explain how to suppress the visibility of a category or subcategory from the main navigation menu located across the top of your storefront. Solution: This solution will not remove the category or subcatego... Read More
  11. How do I limit the purchase quantity of an item Summary: Some merchants want to limit the purchase quantity of an item per order. This article explains where to find that setting both globally and on the item level. Solution: There is both a global setting and an item level settin... Read More
  12. Bulk update attributes Summary: There is a utility in NRO that will allow you to bulk update attributes for multiple items. Solution: If there is ever a need to change an attribute value, disable purchase for example, for multiple items you can use the ... Read More
  13. Advanced Search Options for NRO Summary: This article will provide some suggestions for improving search results returned to customers in your NRO storefront. Solution: It's important to understand that ecommerce solutions at the same price point as NRO do not... Read More
  14. What does the priority setting mean in catalog and shopping cart rules? Summary: This article will explain the purpose of the priority setting in NRO's Catalog and Shopping Cart promotions. Solution: Priority lets you have some rules apply before others. This is much like Counterpoint with one extr... Read More
  15. Removing the Password from Welcome and Password Reminder Emails Summary: This article will explain how to remove the password from password recovery emails and Welcome emails that go to the customer..  Solution: To customize the built in Magento Welcome email, it will be necessary... Read More
  16. How to Customize Order Status Transactional Emails Summary: This article will provide an overview about how to change the order status emails sent to customers. Solution: To customize the built in Magento transactional emails, it will be necessary to make a copy of the original. Afte... Read More
  17. Considering moving from CPOnline to NRO? Summary: This article is designed to provide information to CPOnline merchants who are considering moving to our Magento Community Based Ecommerce platform NCR Retail Online (NRO). Solution: What are the differences between CPOnl... Read More
  18. AVS and CVV Definitions Summary: Definitions of AVS (Address Verification Service) and CVV (Card Verification Value) and how they affect NCR Secure Pay Settings within the NCR Retail Online (NRO) Admin Panel. Address Verification Service (AVS): The Address Ve... Read More
  19. Using picture masks with phone numbers Summary: Picture masks can be used to capture and display phone numbers in a specific format. By default, phone numbers are captured as a string of numbers such as 1234567890. You can use picture masks to capture and display phone numbers in an easie... Read More
  20. Enabling and Configuring the Blog feature Summary: This article will help you understand how to enable and use the Blog feature that is built into all NCR Retail Online sites. Blogging is a great way to communicate information about the industry, store, or thoughts in general about any topic... Read More
  21. Javascript appears to be disabled message when posting a site link to Facebook Summary: When posting a link to an NRO site to Facebook, the description of the site shows the message "Javascript seems to be disabled in your browser..." Solution: Facebook uses the Default Description from the HTML Head sectio... Read More
  22. How to embed a video on a category page Overview: This article will explain how to embed a video on a category page using static blocks. Using static blocks to embed a video on a Category Page When embedding a video on a category page the video will need to be hosted. Videos can be... Read More
  23. Setting up Google Sitemaps Google Sitemaps A Sitemap is a file that lists all of the web pages of a website. It is used to tell Google and other search engines how a website's content is organized. Search engine web crawlers like Googlebot use this inform... Read More
  24. Which ports must remain open for the Integration Agent, NCR Secure Pay and ADT to function? The Integration Agent provides item, customer and order information to NCR Retail Online. It also transfers orders from NCR Retail Online to NCR Counterpoint's CPOnline directory.  NCR Secure Pay is the payment gateway for ecommerce transac... Read More
  25. Important Information Regarding Heartbleed Vulnerability You may have heard about the Heartbleed vulnerability (CVE-2014-0160) that has affected the software that runs most internet web sites. Your NRO site was among them.We have no reason to believe that any NRO sites were compromised as a result of the... Read More
  26. Changing the Default Quantity to Add to Cart from Zero to Something Else The way to change the default quantity to add to cart for all items is as follows: 1) Navigate to System > Configuration 2) Click on the Inventory tab under Catalog 3) Expand the "Product Stock Options" section 4) Click on the "Add minimum Qty bu... Read More
  27. Merchant Credit Card Fraud Article: 31 Ways to Minimize Credit Card Fraud Merchant Credit Card Fraud Article: 31 Ways to Minimize Credit Card Fraud MERCHANT CREDIT CARD FRAUD 31 Ways to Minimize Credit Card Fraud Source: http://www.wiscocomputing.com/articles/ccfraud.htm INTRODUCTION: This article suggests preventativ... Read More
  28. Add or Embed Video on Product Pages Overview: This article will discuss how to embed videos on product pages.   Table of Contents Adding a single video across all product pages. Adding item specific videos using the Counterpoint HTML description. Adding item specific v... Read More
  29. Creating and Importing 301 Redirects Overview: This article will discuss how to create 301 redirects from CPOnline and import them into NCR Retail Online.   Creating and Importing 301 Redirects Merchants coming from CPOnline Merchants coming from other ecommerce products ... Read More
  30. Setting Up Canadian Taxes Overview: This article will help Canadian NRO merchants set up their taxes to accomodate all tax tiers, including products that qualify for GST only.   Table of Contents 1. Importing Tax Rates 2. Creating a new Product Tax Class 3. Cr... Read More
  31. Using Special Characters in NRO Overview: To show you how to generate special characters like copyright symbols and registered trademarks for use in your item descriptions. Special characters can be used in CMS pages or blocks, item descriptions, and item names.   Cha... Read More
  32. Free Shipping For Specific Items Summary: To allow you to mark certain items for free shipping, without regards to price or qty requirements. This is an excellent example for free shipping for gift cards   Table of Contents 1. Free Shipping For Specific Items a. R... Read More
  33. Setting up a Free Shipping Promo Code Overview: This article will show you how you can set up a free shipping promotion for UPS and FedEx shipping methods.  This method of providing free shipping won't work for Matrix Rates, Table Rates, Flat Rates or USPS third party rates.... Read More
  34. Setting up Taxes in NCR Counterpoint Overview: To show you how to set up your taxes in NCR Counterpoint and in NRO.   Table of Contents 1. Creating Taxes in Counterpoint a. Tax Authority b. Tax Codes 1. WEB Base 2. Local Tax 3. Out of State Tax 2. Video Creating Taxes in Cou... Read More
  35. Setting Up Matrix Rates Overview: To explain how to set up matrix rates as a shipping option in NRO. Matrix Rates allow you to set up flat rate shipping for multiple shipping methods. There are 3 types (conditions) of information you can use to regulate your shipping. Wei... Read More
  36. Configuring PayPal in your store Overview To walk you through the setup process of Paypal in NRO. **IMPORTANT: NRO has been tested and supports PayPal Standard and Express. Although the Payments Advanced and Payments Pro panels are available, they have not been fully tested an... Read More
  37. Purchasing or Renewing Your SSL Certificate What is an SSL certificate? Merchants who wish to use their own domain, as opposed to an NCR formatted domain, must authorize the purchase of an SSL certificate. The SSL certificate will be purchased and installed by NCR Retail Hosted Apps Suppport. ... Read More
  38. Adding a Customer Connect Newsletter Signup Purpose: To explain how to add an email signup form for NCR Customer Connect.   Solution: Contact Retail Apps Support Team and ask to disable the built-in newsletter form (Mage_Newsletter). Log into your NCR Customer Connect account ... Read More
  39. Creating an Ecommerce Category Structure OVERVIEW To show you how to setup successful ecommerce categories for NRO. We recommend that you start with a small group of your bestā€selling items, and then continue to add more items later. The sooner your store is up and running, the sooner ... Read More
  40. How to Display Brand Instead of Vendor in Layered Navigation Purpose: To explain how show brands in layered navigation versus vendor information.   Solution: NRO will populate the Brand header of layered navigation with your vendor by default. For the example in the article, we will be using a vi... Read More
  41. Applying a background image Purpose: To explain how to apply a background image.   Solution: It’s possible to add a page background via CSS. Let’s say you wanted to change the light gray background of the Celebrity theme to use a background texture image (... Read More
  42. Default NRO CMS Static Blocks Purpose: To provide merchants with the default HTML code and settings for the CMS Static Blocks that come as defaults in Magento and the Celebrity theme. TIP:Only fields that have values will be included in this document. Blank fields will not be... Read More
  43. Ratings and Reviews Purpose: To explain how to manage and add Product Ratings and Reviews.   The Product Rating system allows you to customize rating categories by which your customers can rate products when they create product reviews.  By default, NRO c... Read More
  44. NCR Secure Pay Setup Overview: What you need to sign-up for Secure Pay, where to go to sign-up, and Configuring NRO for credit card processing. This article will walk you through gathering information and how to sign up for NCR Secure Pay and how to configure your N... Read More
  45. Minimum Requirements for NCR Retail Online In order to effortlessly integrate your NCR Counterpoint data with NCR Retail Online (NRO) you must meet the requirements below. If your version of NCR Counterpoint or Operating System is unsupported, contact your Administrator or Counterpoint Busine... Read More
  46. Scheduling ADT (Automatic Data Transfer) Overview: To show you how to configure the Automated Data Transfer that connects Counterpoint to your NCR Retail Online (NRO) store, so it automatically transfers data between both products.   Table of Contents 1. Configuring NCR Counterpo... Read More
  47. Configuring Automated Data Transfer in Counterpoint Purpose: Configuring the Automated Data Transfer connects Counterpoint to your NCR Retail Online (NRO) store, so it automatically transfers data between both products. *IMPORTANT: Before installing the Integration Agent, please remove all C... Read More
  48. Shipping Options in NRO   NRO Shipping Setup Flat Rate versus Table Rates versus Matrix Rates versus Third Party Rates Shipping Methods Configuring Flat Rate Shipping Configuring Matrix Rates Configuring Table Rates Free Shipping Viewing the Shi... Read More
  49. Counterpoint is set to recalculate taxes -- how to handle order? Purpose: To explain how to process an order when the import process recalculates sales tax.   Solution: If you configure the Ecommerce Control file's Order tab to recalculate prices/taxes during import, Counterpoint computes the initial ... Read More
  50. How can I let shoppers sign up for email newsletters?   Purpose: To explain how to allow customers to sign up for newsletters.   Solution: When you are using the Celebrity theme, the Newsletter signup form is available at the bottom of every page in your store. It is important to not... Read More
Displaying 1 to 50 out of 79 articles found First Page Previous Page Page 1 of 2 Next Page Last Page