Articles Search Results

  1. What does the priority setting mean in catalog and shopping cart rules? Summary: This article will explain the purpose of the priority setting in NRO's Catalog and Shopping Cart promotions. Solution: Priority lets you have some rules apply before others. This is much like Counterpoint with one extr... Read More
  2. Creating an Ecommerce Category Structure OVERVIEW To show you how to setup successful ecommerce categories for NRO. We recommend that you start with a small group of your bestā€selling items, and then continue to add more items later. The sooner your store is up and running, the sooner ... Read More
  3. How to find and reimport orders once you have received an error from Counterpoint Solution: You have either manually or allowed ADT to import orders from NRO and you notice that one is missing or you saw the import report that said an order was rejected. This article will explain how to find the order, the error that pr... Read More
  4. Setting Up A Custom Mapping File Summary: This article will show you how you can set up your data for a custom mapping file after the customization has been delivered. If you are interested in ordering the custom mapping file or what it is, you can click HERE to find out more. ... Read More
  5. Creating Customer Specific Pricing Summary: This article will show you how to set up customer specific pricing by group. This will function like member pricing for your ecommerce store. It is important to note that all customers who wish to receive customers discounts of this tpe ... Read More
  6. Changing Grid Cell Option to More User-friendly Web Names and Labels Purpose:   This article explains how to change the grid cell variant names and labels to something more user friendly and SEO friendly. An example would be changing BLK to Black or COLR to Color.   Solution: Select Catalog (horizo... Read More
  7. Ecommerce Tips & Techniques Overview As the ecommerce industry has grown, so have the techniques used by successful online stores to attract potential shoppers and convert them to buyers. NCR Retail Online (NRO) makes it easy for you to create a highly successful online bu... Read More
  8. Creating Newsletter Templates Purpose: To explain how to create a newsletter template.  You can create and save as many of them as are required.   Solution: Select Newsletter (horizontal top menu) / Newsletter Templates to display a page listing any previ... Read More
  9. Create Custom Navigation Menu Using Celebrity Theme - Menu Link Block Summary: This article assist in creating a custom navigation menu using the Celebrity Theme - Menu Link static block. Solution: WARNING: The script listed in this article requires basic knowledge of HTML to replace snippets of code ... Read More
  10. Testing Your NCR Retail Online Store   Overview Store Live Previewing Your Storefront Test Plan Sample Test Plan Configure ADT Advertise Your Store   Overview Before your online store is advertised on the web, you should browse through the storefront and pl... Read More
  11. Understanding Attributes Summary: An attribute is defined as any property of a product. This includes product sku, product title, images, description ... just about everything that describes your product! Although this may seem a bit abstract, it’s also one of the most... Read More
  12. Highlight new and sale items within your layered navigation Summary: This article will explain how to New and Specials filters within your layered navigation. Solution: You can also enable the new and on sale attributes in the layered navigation to allow filtering.  In the NRO admin pane... Read More
  13. Publishing Tracking Numbers from Counterpoint and Sending Emails to Customers Summary: To explain how to enter package tracking numbers into Ecommerce orders in Counterpoint, publish those tracking numbers to NCR Retail Online (NRO), and send an order status email to customers. Enter Tracking Numbers in Counterpoint... Read More
  14. Can I sell NCR Counterpoint kits in my NCR Retail Online store? Summary: NCR Retail Online, as well as NCR Counterpoint, do not support the ability to sell kits online. That stated, this article will provide some ideas for selling a "kit like" item in your NCR Retail Online store. Solution: Kits ... Read More
  15. Considering moving from CPOnline to NRO? Summary: This article is designed to provide information to CPOnline merchants who are considering moving to our Magento Community Based Ecommerce platform NCR Retail Online (NRO). Solution: What are the differences between CPOnl... Read More
  16. Unable to download orders, NCR Counterpoint is not configured for Secure Pay Summary: When logging into the NRO Admin Panel the message "Unable to download orders, NCR Counterpoint is not configured for Securepay" is displayed. Solution:   This message indicates that the Integration Agent is not able to c... Read More
  17. Disable the Price Tiers in the Layered Navigation Summary: This article will explain how to remove the Price tier filtering from the left side of your storefront that is visible, when browsing categories. Solution: To disable Price tiers in your layered navigation, go to the Manag... Read More
  18. How to Customize Order Status Transactional Emails Summary: This article will provide an overview about how to change the order status emails sent to customers. Solution: To customize the built in Magento transactional emails, it will be necessary to make a copy of the original. Afte... Read More
  19. Removing the Password from Welcome and Password Reminder Emails Summary: This article will explain how to remove the password from password recovery emails and Welcome emails that go to the customer..  Solution: To customize the built in Magento Welcome email, it will be necessary... Read More
  20. Adding Item Images Summary: This article will discuss how to add basic item images to your NRO site.  Populating your NRO store with high-quality product images can make a big difference in whether shoppers purchase items from you or from someone else. ... Read More
  21. Adding Documents or PDF files to Product Pages Summary: Sometimes it is necessary to add files to a product page.  This is useful for providing User Guides, Product Documentation or other downloads for each specific product. Solution: The best way to add files to a produc... Read More
  22. Counterpoint / NRO Data Files In the Ecommerce Directory Summary: This help article will discuss purpose of the different files that live in the ecommerce directory on the Counterpoint server. Information: The ecommerce directory is the middle-man storage location for data moving between C... Read More
  23. Displaying Related Items on the Item Detail Page Summary: Related items can appear on an item to encourage customers to purchase additional items.  In most cases, the additional items displaying on an item detail page are somehow similar to the item to which they are attached. For example,... Read More
  24. Advanced Search Options for NRO Summary: This article will provide some suggestions for improving search results returned to customers in your NRO storefront. Solution: It's important to understand that ecommerce solutions at the same price point as NRO do not... Read More
  25. Bulk update attributes Summary: There is a utility in NRO that will allow you to bulk update attributes for multiple items. Solution: If there is ever a need to change an attribute value, disable purchase for example, for multiple items you can use the ... Read More
  26. Using Search Terms Summary: This article will discuss how to view, modify and make use of search terms and related options. Solution: The Search Terms feature in NRO can be used to guide the customer, correct errors, and improve search results. This... Read More
  27. How do I enable Manufacturer’s Minimum Advertised Pricing (MAP)? Summary: How do I enable Manufacturer's Minimum Advertised Pricing (MAP)? Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. Navigate to Sales / Sales, and expand the Minimum Advertised Price panel. ... Read More
  28. Extra Requirements for Credit Card Processing Accounts Summary: Some Credit Card Processors require certain kinds of information be prominently displayed throughout your site. This KB article will explain what some of those requirements are and suggestions about how they can be implemented. So... Read More
  29. How do I limit the purchase quantity of an item Summary: Some merchants want to limit the purchase quantity of an item per order. This article explains where to find that setting both globally and on the item level. Solution: There is both a global setting and an item level settin... Read More
  30. Change The New and On Sale Banners For Your Item Images Summary: Instructions for adding a custom style sheet that will allow you to change the new and on sale banners on your products. Solution: WARNING:This style sheet is only for use with NRO sites that are responsive. If you are uns... Read More
  31. How do I hide a category or subcategory from the Navigation menu? Summary: This article will explain how to suppress the visibility of a category or subcategory from the main navigation menu located across the top of your storefront. Solution: This solution will not remove the category or subcatego... Read More
  32. How do I disallow promos from sale items Summary: Items that are listed with a sale price need to be disallowed from promo codes. Solution: In order to disallow sale items from Shopping Cart Promos, you will need to set a filter on the Actions tab of Special Price greate... Read More
  33. Troubleshooting PayPal Summary: This article will help resolve basic problems with PayPal integration.  NCR Retail Hosted Apps Support does not provide direct support for PayPal payment processing questions or problems. Front line support for help with capturing p... Read More
  34. Why does an order in my store have a status of Payment Review? Summary: To explain what it means to have an order in the Payment Review status. Solution: Payment Review orders are created as a result of a general communication problem. Typically the issue is between the customer's browser a... Read More
  35. My third party shipping estimates are not accurate Summary: This article will explain how to investigate why third party rates are being inaccurately returned. Solution: In most cases, inaccurate rates being returned by UPS and FedEx can be attributed to the following: 1.  T... Read More
  36. NCR Secure Pay - Batch Settlement Fail (PLEASE RETRY or GENERICFAIL) Summary: The purpose of this article is to instruct merchants and partners on how to correct an issue where NCR Secure Pay fails to settle batches when the merchant is using First Data - Cardnet (aka FDMS North).  Solution: A me... Read More
  37. Orders missing in Counterpoint Summary: When I go to process orders in Counterpoint, I have orders missing. Solution: When a merchant needs to troubleshoot missing orders, we first must determine the reason the orders are missing.  Typically, orders are missi... Read More
  38. Error: Sales rep not on file Summary: Error:  Sales rep not on file.  This error indicates that the Ecommerce Template customer record in Counterpoint has a Sales Rep assigned to it, but that User record has been deleted.  Counterpoint will not be able to impo... Read More
  39. Pricing returned NULL for dimension Summary: When importing an order into Counterpoint the below error may occur: "(TSPrice.FixGridDim) Pricing returned NULL for dimension #X even though this dimension is used. This should not happen." Solution: The source of this ... Read More
  40. Account Login Page Message Summary: If you wish to change the message on the Account Login page, you can utilize inline translation to customize the default text according to your needs. See Changing Labels throughout your Storefront. Note that you are limited to 256 cha... Read More
  41. Can I redirect a URL to my site or redirect my domain somewhere else? Summary: I have another domain that I want to point to my eCommerce store.  Is this possible? Solution: Yes, it is possible to redirect a domain to your eCommerce store.  The company that hosts the domain can do a redirect... Read More
  42. Increase Order Total Summary: To explain what happens to a transaction/order in SecurePay that is adjusted in such a way as to increase the original amount charged to a customer. Solution: When an order is edited in NCR Counterpoint and the order total ... Read More
  43. CMS Block not displaying Summary: CMS Static Blocks can be used throughout the site to display design work, information, images, etc.  With recent updates made to the NRO sites, sometimes these blocks may not show up.  This is caused by the CMS Block needing to... Read More
  44. Credit Card Validation Error Messages In SecurePay Summary: Brief explanation of what the Error Message column on the Failed tab means in SecurePay. Solution: What appears in the Error Message column depends on the processor being used by the merchant. Oftentimes the result is simply... Read More
  45. Counterpoint data not uploading to Customer Connect Recently some changes were made to the NCR Integration Agent that caused data from Counterpoint to no longer upload to Customer Connect for some users. Please use the steps below to put the original files back in place and correct the issue if you no... Read More
  46. Monetra 7 Translations for Responses from Your Credit Card Processor AVS responses: Result Code Description BAD All checks failed GOOD Good avs result STREET Street verification failed UNKNOWN Result unknown,... Read More
  47. Using Special Characters in NRO Overview: To show you how to generate special characters like copyright symbols and registered trademarks for use in your item descriptions. Special characters can be used in CMS pages or blocks, item descriptions, and item names.   Cha... Read More
  48. How do I hide the "Availability In Stock" message Summary: This article will explain how to hide the In Stock message viewable through the storefront Solution: From the Admin Panel select System / Configuration. Go to the General section and click on the Design tab. Exp... Read More
  49. How can I have NRO pre-select an attribute / swatch image rather than use the base item image. Summary: NRO offers a new option to have the system auto-select the first in-stock option in the first drop down menu and have the appropriate image swapped into the main image view. Solution: The default functionality of NRO is to disp... Read More
  50. Menu Link Dropdown Is Transparent Summary: This article will discuss how to correct the transparent background on the "Celebrity Theme - Menu Link" static block when using the Standard menu type.  Solution: In some instances, the Celebrity Theme will display a t... Read More
Displaying 1 to 50 out of 53 articles found First Page Previous Page Page 1 of 2 Next Page Last Page