Articles Search Results

  1. Magento 1-8 Announcement Although Magento has released Magento 1.8, this version of Magento has not yet been applied to the NRO core product. We will be testing this new Magento version to verify it is compatible with existing NRO features and configurations. There is nothin... Read More
  2. Adding additional scripts to NRO Purpose: To explain how to setup additional scripts for NRO that do not require order-specific information.   Solution:   NRO (Magento) already supports ecommerce tracking for Google Analytics, but does not provide anything simi... Read More
  3. Default NRO CMS Pages Purpose: To provide merchants with the default HTML code and default settings for the CMS pages that come as defaults in Magento and the Celebrity theme.  TIP: Only fields that have values will be included in this document. Blank fields ... Read More
  4. Setting up a Free Shipping Promo Code Overview: This article will show you how you can set up a free shipping promotion for UPS and FedEx shipping methods.  This method of providing free shipping won't work for Matrix Rates, Table Rates, Flat Rates or USPS third party rates.... Read More
  5. Flushing the NRO Image Cache to update item Images  Summary: Provides merchants an understanding of what needs to happen when using the System / Cache Management / Flush Catalog Images Cache button.  If item images are not displaying the new uploaded images, the Image Cache may need to be... Read More
  6. Displaying the Thawte seal on your website Who is Thawte?Thawte is the name of the company that provides us with our SSL certificates. Your store's SSL certificate helps establish a layer of comfort and trust between your storefront and your customer. To learn more about SSL certificates... Read More
  7. Default NRO CMS Static Blocks Purpose: To provide merchants with the default HTML code and settings for the CMS Static Blocks that come as defaults in Magento and the Celebrity theme. TIP:Only fields that have values will be included in this document. Blank fields will not be... Read More
  8. Customizing the Item URL Purpose:   This article will explain how to create custom URLs, through the NRO Admin Panel.   Solution: Select Catalog (horizontal top menu) / Manage Products. Find the item you are for which you are wanting to e... Read More
  9. Implementing Custom Variables in Transactional Emails Purpose:   To explain how to use Custom Variables in Transactional Emails.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Transactional Emails. Click the row of predefined templates to edit or click the Add New Template bu... Read More
  10. Adding a Dynamic Year to the Copyright Notice in the Footer Area Purpose: To include a dynamic year in the copyright notice in the footer area of your website so you don't have to remember to update this notice every year.   Solution: Select System (horizontal top menu) / Configuration. ... Read More
  11. Changes in Store Admin Panel not Taking Effect in Storefront Purpose: To explain how to troubleshoot issues with changes not taking effect in your storefront.   Solution: 1.  Check Admin Panel to verify that your changes are saved.  If it looks as if all of your changes&n... Read More
  12. Which ports must remain open for the Integration Agent, NCR Secure Pay and ADT to function? The Integration Agent provides item, customer and order information to NCR Retail Online. It also transfers orders from NCR Retail Online to NCR Counterpoint's CPOnline directory.  NCR Secure Pay is the payment gateway for ecommerce transac... Read More
  13. How do I disable the Downloads link from the Customer’s Account page?  Summary: When a customer logs into their Account page, there is a link for downloads that is available but the store does not offer downloadable content. How can this link be disabled or removed?      Solution: The Downl... Read More
  14. Customizing Search Keywords This article will explain how you can to add search keywords without altering item descriptions. Searching has become the predominant method for users to find products on websites. While navigation tools and site architecture are almost equal... Read More
  15. Setting Up Your Store Hierarchy If you have planned your store hierarchy and set up the appropriate root categories, you are ready to set up your store hierarchy.    Purpose: To explain how to set up your store hierarchy.   Solution: From the horizontal top m... Read More
  16. Overview of the System Menu   Purpose:  To describe the options available under the System menu on the top horizontal menu. In-depth instruction on each option will be offered in other articles.     Solution: NCR Importer - View Import History&n... Read More
  17. NRO Product Types Overview: This article will explain the different product types as they are listed in the NRO admin panel NCR Retail Online Product Types Simple Products Simple products come in two forms in NRO: Items uploaded from Counterpoint that ... Read More
  18. Editing Orders That Originated In Your NRO Store When a merchant needs to edit an order in any way, there are very specific steps that must be taken to avoid the IA hitting an exception while processing the payment. Here are the rules and the steps : If an NRO order needs to be edited in any way, t... Read More
  19. How can I let shoppers sign up for email newsletters?   Purpose: To explain how to allow customers to sign up for newsletters.   Solution: When you are using the Celebrity theme, the Newsletter signup form is available at the bottom of every page in your store. It is important to not... Read More
  20. Canceling an NRO Newsletter If you are using the Newsletter feature built into NRO and the need arises to cancel a newsletter already queued up, you will need to contact us to cancel it. Possibly, a future Magento release will make this feature an option, through the admin pane... Read More
  21. Shipping Options in NRO   NRO Shipping Setup Flat Rate versus Table Rates versus Matrix Rates versus Third Party Rates Shipping Methods Configuring Flat Rate Shipping Configuring Matrix Rates Configuring Table Rates Free Shipping Viewing the Shi... Read More
  22. How do I disables polls from the NRO Storefront?  Summary: How do I disable the polls from being created?      Solution: The Downloads link is a module that is part of the Magento Community Edition software that NRO is built on and can only be disabled by support. Pleas... Read More
  23. How do I disable Ratings & Reviews from the product pages?  Summary: How do I disable Ratings and Reviews from the product pages on the storefront?      Solution: The Downloads link is a module that is part of the Magento Community Edition software that NRO is built on and can on... Read More
  24. How do I disable Product tags?  Summary: How do I disable Product tags from the product pages?      Solution: The Downloads link is a module that is part of the Magento Community Edition software that NRO is built on and can only be disabled by support... Read More
  25. How do I disable or remove the Wishlist feature? Summary: How do I suppress or disable the Wishlist feature from the NRO Storefront and Product Pages? Solution: The Wishlist link is a module that is part of the Magento Community Edition software that NRO is built on and can only be dis... Read More
  26. Understanding Attributes Summary: An attribute is defined as any property of a product. This includes product sku, product title, images, description ... just about everything that describes your product! Although this may seem a bit abstract, it’s also one of the most... Read More
  27. How do I make new items appear first in the storefront, while browsing categories Summary: This article will explain about built-in Magento core functionality and options for changing how products appear while browsing categories. Solution: NCR Retail Online is our customized version of the Magento Community product. S... Read More
  28. Considering moving from CPOnline to NRO? Summary: This article is designed to provide information to CPOnline merchants who are considering moving to our Magento Community Based Ecommerce platform NCR Retail Online (NRO). Solution: What are the differences between CPOnl... Read More
  29. How to Customize Order Status Transactional Emails Summary: This article will provide an overview about how to change the order status emails sent to customers. Solution: To customize the built in Magento transactional emails, it will be necessary to make a copy of the original. Afte... Read More
  30. Removing the Password from Welcome and Password Reminder Emails Summary: This article will explain how to remove the password from password recovery emails and Welcome emails that go to the customer..  Solution: To customize the built in Magento Welcome email, it will be necessary... Read More
  31. Advanced Search Options for NRO Summary: This article will provide some suggestions for improving search results returned to customers in your NRO storefront. Solution: It's important to understand that ecommerce solutions at the same price point as NRO do not... Read More